Zábradlí na schodiště, zábradlí na balkon - z čeho se zábradlí skládá?

Co to znamená, když se řekne ,,zábradlí“?

Otevřená encyklopedie pojem zábradlí definuje jako „architektonický prvek vyrobený z různých materiálů, jehož účelem je vymezení určitého prostoru a ochrana člověka před pádem či vstupem do hlubiny nebo do jiného nebezpečného prostoru. Prvek bývá nejčastěji používán v interiérech a exteriérech budov (schodištní zábradlí) nebo jako součást dopravních a jiných staveb.“ (převzato z otevřené encyklopedie WIKIPEDIE).

Lidé, kteří rekonstruují byty či své domy stojí nejčastěji v závěru dokončování stavby před otázkou jaké zábradlí pro svoji stavbu vybrat. Bude kladen hlavní důraz na design, cenu, nebo snad materiál ? Kritérií pro výběr zábradlí může být poměrně dlouhá řada.

Každé zábradlí je ve většině případů sestaveno ze základních prvků jako jsou sloupek zábradlí, výplň mezi sloupky a nakonec madlo. Tyto prvky je možno vyrobit ve vysoké kvalitě s příjemným designem již předem. Přesněji řečeno zábradlí stavebnice nabízí celou řadu komponentů, které lze vzájemně kombinovat a propojovat a jsou již připravené k montáži ve skladech výrobce.

Stavebnice zábradlí JHtech je maximálně variabilní, aby splňovalo požadavky zákazníků na materiál, provedení a snadnou montáž bez zásadních úprav.

Nejčastějším materiálem je kartáčovaná nerezová ocel v kombinaci s nerezovým madlem nebo dřevěným madlem. Madlo samotné je vyráběno ze dřeva smrkového či modřínového – vhodného do interiéru i exteriéru nebo bukového či jasanového do interiéru. Dřevěná madla jsou většinou dodávána bez povrchové úpravy, aby měl zákazník možnost přizpůsobit konečný vzhled svému interiéru.

Jako výplň mezi sloupky zákazníci nejčastěji volí vodorovné nebo svislé tyče, které dají prostoru světlo a vzdušnost.

Pro milovníky přírodních materiálů jsou v nabídce sloupky dřevěné, které se vyrábí ze smrkového, modřínového nebo masivního bukového dřeva. Kombinací s nerez materiálem vytváří hřejivou atmosféru moderního bydlení.

Další v řadě je nerez v kombinaci se skleněnou výplní. Tato varianta je vysoce estetická. Při této volbě je nutné je zvážit zvýšenou náročnost údržby, zvlášť pokud jsou v domě malé děti.

Jakýkoliv typ zábradlí, ať již stavebnice či zakázkově vyrobené, musí splňovat stavební normy. Jedním ze základních požadavků je jeho celková výška a rozteč mezi výplní. Při výrobě jednotlivých komponentů musí být dodrženy technické a konstrukční požadavky, aby výsledek byl estetický , funkční a také dlouhodobý.

Výhodou je finanční úspora v případě, že jste schopni zajistit montáž svépomocí. Kvalitní nerezové zábradlí stavebnicové JHtech je konstrukčně natolik propracovaný, že jeho montáž nevyžaduje žádnou zvláštní odbornost ani praxi. Vše je připraveno tak, abyste za pomoci běžného nářadí jako je vrtačka či pilka sestavili zábradlí dle Vašich představ.

Výběr jednotlivých komponentů také není problém, na základě několika nezbytných informací Vám vypracujeme cenovou nabídku a zodpovíme případné dotazy.

Pokud se rozhodnete pro stavebnici zábradlí JHtech, neznamená to, že Vaše řešení zábradlí bude nějak ošizené, nebo že se dopouštíte kompromisu.